Testade mig på att göra egen barnmat till leon igår som han ska få till lunch idag. Köttfärssås med spagetti ? Hällde de sen i köpesburkar som jag diskat ur, perfekt! För er som inte vet: De man ska tänka på om man vill frysa barnmaten i burkarna är att inte fylla hela vägen upp då burkarna kan spricka ?
Såhär gjorde jag:
• kokade upp köttfärsen till sen blev helt brun. Ca 7 min ? Hällde av vattnet i en sil och sen koka upp färsen tillsammans med lite grädde, oregano, tomatpuré & lite passerade tomater och vitlök.
• mixade sedan ihop färsen med lite majs med hjälp av en stavmixer.
•kokade spaghetti som jag sedan mosade med en gaffel. Som jag sedan rörde ner i köttfärssåsen, klart ?! Busenkelt.
Tänk på att inte salta eller steka köttfärsen, men de vet ni säkert.
Vilken tomatpuré använde du utan salt?
Jag använde mig av ICA’s vanliga tomatpuré ? Det är salt i inprincip allt, så de är omöjligt att ta bort helt. Men i denna är de inte så mycket salt om man tänker på hur stor den här ? De man ska tänka på är liksom att inte tillsätta salt. Ha en fin dag!