millagronstrand

Den perfekta Kladdkakan

Jag har alltid älskat att baka, överraskade alltid mina föräldrar när jag var mindre med något bakverk när det kom hem från jobbet osv. Kladdkaka har alltid varit favoriten och chokladbollar men jag har alltid tyckt att det är så svårt att få till den där perfekta kladdkakan. Att få sen kladdig i mitten och mjukare till kanterna. Men idag lyckades jag, den blev sååå god ? Tänkte dela med mig av receptet..

Jag gjorde den på dubbelsats i en stor pajform (29 cm).

4 st ägg

5 dl socker

300 g margarin

2 dl Mjöl

1 msk vaniljsocker

7 msk kakao

Börja med att blanda socker & ägg i en bunke. Jag använde mig av elvisp, men man ska vara försiktig då smeten inte får bli så luftig då det leder till en torr kaka.

Smällt margarinet i en kastrull & låt kyla.

Blanda ner alla torra ingredienser i bunken. Och till sist margarinet.

Smörj formen med margarin och ströa med ströbröd. Häll sedan ner smeten och ställ in kakan i ugnen.

Nu har vi en gasolugn så jag tog grad ”6” vilket motsvarar 175 grader. Hade kakan i mitten av ugnen i 15 min.

Dekorerade med florsocker när kakan hade svalnat ?

image

image

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats