Bountytårta
Här kommer receptet på bountytårtan jag gjorde till fredriks födelsedag. Detta har jag inte kommit på själv utan är taget av Tessanbakar.
”Bounty”-kladdkaka:
3 ägg
3,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
175 gram smält smör
200 gram kokos (1 påse)
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram mjölkckolad
0,5 dl grädde
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och det avsvalnade smöret. Bred ut i smörad och bröad form på ca 24 cm och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Den ska vara rätt kladdig för den sätter sig i kylen sen.
Medans kakan är i ugnen så blandar du kokos och kondenserad mjölk till en smet.
När kakan är klar i ugnen, låt den stå till sig en liten stund och bred sedan över kokossmeten så slätt som möjligt. Smält sedan ihop grädde och mjölkchoklad i ett vattenbad och häll över kakan. Ställ sedan in i kylen för att stelna.
Kakan smakar godast om den får stå till sig lite innan man äter den.
Förvara i kylskåp.